Sellent.Cat_logo   Retorn a la pàg. pral.
Camins i dreceres
 
Pàgina Enrere a Rocs i Marques
Rocs i Marques Retorn a la plana principal d'Indrets   Retorn a la Plana Principal de Sellent.Cat Vistes des de Sellent
Avançar Pàgina a Vistes des de Sellent
 

Els vincles d'unió entre cases, entre pobles, entre les cases i els trossos i els comunals, per on cor la vida, el comerç, les esperances, els funerals i les processons, les notícies, l'espai per on el temps mos compta, això són los comins el fils de la xarxa que manté la societat entrellaçada. Des d'aquells camins més antics encara emprats als altres abandonats, d'aquells camins de cabra a les noves carreteres asfaltades, els camins de pota i els de carro, empedrats, de terra i d'herba, cap a la ribera o cop el tossal, cap ací i cap allà, amb passeres per travessar lo riu o amb pont, trillats, engraonats, fets i per fer, tants n'hi ha de fets com per fer. Els camins sempre ens porten cap el nostre destí sigui quin hagi de ser. Amb ombra i amb sol, amb gel, amb mullena, relliscosos, amb argelagues o bardisses o planers, igual que en el curs d'una vida l'avanç pels camins ens porta pels escenaris més estrambòtics.

 

 Ací volem repassar, conservar, recordar, recorre i gravar els camins de Sellent perquè es coneguin i quedin pel futur malgrat que els camins es fan i es desfan. Qui vulgui conéixer el nostre país ho pugui fer amb respecte pel paisatge i la naturalesa. També el seu coneixement ens ha de permetre restaurar-los i sortir d'aquest modern concepte de viatjar amb vehicle sense palpar el camí, poder seguir el seu rastre, respirar l'aire canviant i veure com la llum canvia amb el paisatge. Els camins hi són per caminar-los.

 
 
camí de Sellent a Montanissell

Camí de Sellent a Montanissell
Passant des de la Collada dels Rois cap al Coll de La Font

 
 
 
 
 
Portell dels Prats Portell dels Prats: El camí dessera per Setcomelles. Pas de la solana de Setcomelles cap a l'obaga Negra dels Prats de Sellent  
 
 
   
 
 
Camí cap al forat de la Bòfia Camí cap al cap de La Roca de sobre Cal Garxina, camí cap al Forat de la Bòfia.  
 
 
   
 
 
Pas de la Feixa Pas de la Feixa. Sota del Cap de l'Alt i de la Feixa del Remolí
   
 
 
 
     
     
     
     
Pàgina Enrere a Rocs i Marques
Retorn a la plana principal d'Indrets Al Cap de Munt Retorn a la Plana Principal de Sellent.Cat
Avançar Pàgina a Vistes des de Sellent