Sellent.Cat_logo   Retorn a la pàg. pral.
Indrets de Sellent
 
Pàgina Enrere Retorn a la Plana Principal de Sellent.Cat Avançar Pàgina
 
 
 
 

Indrets només són bocins de l'espai habitable que som capaços de abstreure'ls i donar-los-hi una identitat. Són referències, llocs de la nostra memòria, bagatge de les nostres experiències, imatges que hem contemplat, que mos han fet rumiar, que ens hem delit amb la seva bellesa, que s'han convertit en símbols onírics, bocins per on han transcorregut les nostres vides, eines de la nostra existència. Sellent, sorgit de la platja i del fons del mar amunt per les forces dels continents, premut com si li demanessin d'anar a tocar lo cel, raspat per la pluja i los vents, la ferotge agressió permanent imparable de la natura de per mil·lennis l'han conformat en terra jove i salvatge encara que amb la saviesa de les seves centúries i la bellesa de la seua virginitat ha creat un seguit de paratges i d'indrets que li donen una personalitat que no podran esborrar mai ni els més destructius dels humans.

 

El retrats se'n podran emportar les formes i els colors, però encara no els olors ni els vents, ni l'escalfor del sol ni els xants dels ocells ni, sobre tot el silenci; tot allò que podrien explicar les pedres si parlessin. L'ànima de Sellent és en cada un dels seus indrets. Del fons del mar en va treure la seva matèria pastant-la, transformant-la, endurint-la o entendrint-la, i l'home al final pentinant la seva pell, posant-la al sol, escampant les seves llàgrimes sobre la terra perquè la vida s'hi arrapi plàcidament i abnegada a la duresa del seu clima.

Durant els darrers anys els núvols s'hi han escampat, de la clenxa ja no en queda ni rastre, el sol sembla haver perdut el color, només és blanc i els moixons només s'hi troben de pas, els indrets, però no gosen encara perdre el seu nom ni el seu rastre.

 
Menú de les sub-planes d'Indrets
             
  Muntanyes de Sellent   Rius i Fonts del terme de Sellent   Paratges  
             
  Capelles i Indrets de Culte de Sellent   Cases de Sellent   Rocs i marques  
             
 
Camins i vies de Sellent Vistes des de Sellent