Sellent.Cat_logo   Tornar a la pàg. pral.
B i o d i v e r s i t a t   d e   S e l l e n t
 
Pàgina Enrere Retorn a la Plana Principal de Sellent.Cat Avançar Pàgina
 

Dins de les riqueses de Sellent la seua biodiversitat és una de les més valuoses. Fòssils prehistòrics, tradicions del passat recent, geologia i paissatge, història, cultura i esdeveniments tot es suporta amb la vida on el paissatge nomès n'és la base de sustentació. Des d'els éssers microscòpics fins als animals i arbres més grossos formen el biosistema de Sellent, un sistema adaptat durant tota la existència de la vida a les condiciones ambientals i meteorològics del terme i la seua evolució. Situat al voltant dels 1.000 metres d'alçada respecte el nivell del mar, amb zones de solana i d'obaga, zones humides i zones seques, amb biodiversitat autòctona i imvasora. Tot plegat una varietat per obrir les portes al massís del Boumort, la Reserva de Caça del Boumort on s'ha conservat una vegetació autòctona i una fauna autòctona i introduïda protegida i de gran riquessa.

 

En aquestes planes en fem un recull separat en diferentes seleccions a fi de no carregar massa cada plana i permetre l'accés més ràpidament al que es busqui.

La col·laboració dels qui es mouen per Sellent és essencial per la recopilació d'aquesta base de dades feta amb el punt de vista de la població no experta però que ha aprés del seu entorn amb el que conviu. Aquesta vostra col·laboració ens la podeu fer arrivar a biodiversitat@sellent.cat. La premisa és que ha de ser del terme de Sellent o entorn o del Boumort i aportar una imatge o un coneixament que pugui ser útil per a qui ens visiti o simplement busqui coneixements.

 
   
  Arbres   Arbusts   Plantes de l'hort   Plantes del sembrat  
 
  Herbes
1 2 3 4 5 ..
  Bolets   Animals de casa Bestiar Domèstic
 
  Cuques   Fauna Salvatge   Ocells i aus de corral   Moixons i aus
   
 
  Biodiversitat de la Reserva del Boumort